5 oefeningen voor een goede opwarming

Opwarmen voor de wedstrijd is noodzakelijk om blessures te voorkomen. Je bereid jouw lichaam voor op een fysieke inspanning. Door op te warmen gaat jouw hart snellen slaan en zo meer zuurstof door jouw lichaam pompen, waardoor de doorbloeding van jouw spieren ook verbeterd. Op het internet kan je voor elke spier een oefening vinden. Maar de belangrijkste 5 oefeningen voor een goede opwarming zijn: hamstrings, quadriceps, schouders, skipping en een coördinatie oefening.

“5 oefeningen voor een goede opwarming” verder lezen

5 stretchoefeningen om blessures te voorkomen.

Liesstretch

Blessures zijn de nagels aan de doodskisten van jouw spelers. Het vraagt veel tijd om van te herstellen en als de revalidatie niet deftig verloopt sleept de blessure lang aan. Dus is het de plicht van een coach om er steeds alles aan te doen om blessures bij zijn spelers te voorkomen. Verder in dit bericht vind je 5 stretchoefeningen om blessures te voorkomen.

“5 stretchoefeningen om blessures te voorkomen.” verder lezen

Omgaan met roepende ouders tijdens de wedstrijd

Omgaan met roepende ouders tijdens de wedstrijd

Je kent het wel, roepende ouders tijdens de wedstrijd, ik noem het soms het 2de trainer fenomeen. Van zodra het eerste fluitsignaal klinkt hoor je ze meteen. Ze roepen de hele wedstrijd aanwijzingen naar hun zoon of dochter alsof zij de coach zijn. En het is zeker niet makkelijk omgaan met roepende ouders tijdens de wedstrijd, toch kan het heel simpel opgelost worden.

“Omgaan met roepende ouders tijdens de wedstrijd” verder lezen

Rekening houden met het weer

Rekening houden met het weer

Nat, droog, koud of warm. De invloed van het weer op een wedstrijd is enorm. Te veel regen maakt het veld te modderig waardoor de bal steeds blijft steken en als het vriest is de grond hard en botst de bal alle kanten op. Tenzij je natuurlijk op een kunstgrasveld speelt, dan speelt het weer een iets minder belangrijke rol. Rekening houden met het weer. Het is belangrijker dan je denkt en het kan het verschil maken tussen winnen of verliezen.

“Rekening houden met het weer” verder lezen